بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد داروخانه آنلاین کیش کاملا محفوظ می باشد

بهترین روش های پیشگیری از سرماخوردگی

بهترین روش های پیشگیری از سرماخوردگی
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/08/06 0 نظر

به شروع فصل سرما پرداختن به بهترین روش های پیشگیری از سرماخوردگی اهمیت پیدا می‌کند چرا که افراد بیشتری درگیر این بیماری می‌شود. بیماری که به اسم سرماخوردگی معروف است، یک بیماری شایع ویروسی است. این ویروس با ایجاد عفونت در بدن، سیستم تنفسی از جمله بینی، گلو، سینوس‌ها و نای را درگیر می‌کند. حدود 200 نوع ویروس مختلف در دنیا کشف شده‌اند که می‌توانند منجر به بروز سرماخوردگی و عوارض ناشی از آن شوند اما در این بین بیشترین میزان سرماخوردگی توسط ویروسی به نام راینوویروس ایجاد می‌شود. این ویروس قابلیت انتقال بالایی دارد و در زمان کمی می‌تواند بین افراد و یا سطوح مختلف انتقال یابد. به طور میانگین هر فرد درطول یکسال، دو الی سه بار میزبان این ویروس خواهد بود و به سرماخوردگی مبتلا می‌شود.

علائم سرماخوردگی

پس از ابتلای بدن به این ویروس و تکثیر آن در بدن، یک سری علائم و عوارض در بدن فرد بیمار مشاهده می‌شود که بسته به نوع ویروسی که فرد به آن دچار شده است طیف گسترده‌ای از علایم را شامل می‌شود. آشنایی با علائم این بیماری می‌تواند به بهترین روش های پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند. از جمله شایع‌ترین این علائم می‌توان به فشار در سینوس‌ها، آبریزش و احتقان بینی، از بین رفتن حس بویایی و چشایی، کاهش حس شنوایی و کیپ شدن گوش، گوش درد، از دست رفتن تعادل و سرگیجه، عفونت در گوش میانی، قرمز شدن و خارش و آبریزش چشم‌ها، سنگین شدن سر، سر درد، تورم غدد لنفاوی، بدن درد، درد و ناراحتی قفسه سینه، مشکل در تنفس عمیق، تب و لرز و... اشاره کرد. اما در کودکان در کنار همه این موارد ذکر شده امکان دارد سرماخوردگی با برخی علائم گوارشی از جمله اسهال و استفراغ نیز همراه باشد.

 

درمان سرماخوردگی

ویروس سرماخوردگی از جمله ویروس‌هایی است که باید به آن اجازه داد تا در بدن دوره خود را بگذراند. البته در این دوران می‌توان مشکلات ناشی از عفونت را درمان کرد که برای این کار می‌توان از درمان‌های خانگی و دارو استفاده کرد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

اما ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که FDA  یا همان سازمان غذا و دارو، مصرف دارو برای درمان سرماخوردگی در کودکان زیر دو سال را توصیه نمی‌کند چون مصرف این داروها می‌تواند عواقب و عوارض جبران ناپذیری را در آنها به دنبال داشته باشد، پس برای کودکان زیر دو سال توصیه می‌شود از درمان‌های خانگی و نهایتا استراحت و خواب کافی کمک گرفت.

 

درمان خانگی برای سرماخوردگی

قبل از بررسی بهترین روش های پیشگیری از سرماخوردگی بهتر است به روش‌های خانگی درمان بپردازیم. مصرف مایعات در این دوره کمک کننده است و از کم آبی و دهیدراته شدن بدن جلوگیری می‌کند. توصیه می‌شود مایعاتی مانند آب، آبمیوه، آبلیمو به همراه عسل مصرف شود ضمن اینکه مصرف مایعات کافئین دار امکان دارد باعث ایجاد کم آبی شوند پس بهتر است مصرف آنها در طول درمان سرماخوردگی تا حد امکان کاهش پیدا کند.

استراحت کافی باعث می‌شود تا بدن انرژی لازم جهت مقابله با ویروس را داشته باشد پس قطعا یک درمان خانگی ساده اما کارآمد است. عسل یک ماده ضد میکروب است که در کاهش و تسکین سرفه نقش مهمی بر عهده دارد و مصرف آن در این دوره پیشنهاد می‌شود.

سرماخوردگی باعث ایجاد التهاب در بدن می‌شود که برای کاهش آن می‌توان از سبزیجات  و ادویه ها استفاده کرد. سبزیجاتی مانند کلم بروکلی و فلفل دلمه‌ای باعث ارتقا عملکرد سیستم ایمنی می‌شوند. ادویه‌جات هم در درمان التهابات نقش دارند که از جمله مهمترین آنها در این زمینه سیر و کاری است.

دم نوش‌های گیاهی هم از جمله درمان‌های خانگی موثر در درمان سرماخوردگی به شمار می‌روند. مثلا دم نوش نعنا که گرفتگی بینی را برطرف و مجاری تنفسی درگیر را پاکسازی می‌کند، یا دم نوش بابونه که با داشتن خاصیت آرامبخشی در تسکین بدن درد فرد نقش دارد.

 

داروهای سرماخوردگی

داروهایی مانند شربت آسماویت ویتابیوتیکس نیز هستند که می‌توانید بدون تجویز پزشک تهیه کرده و مصرف کنید. یا قرص کلد بایو فایت گرین نیچر نیز از جمله داروهای بدون تجویز است که می‌تواند به درمان عفونت‌های ریوی و تقویت سیستم ایمنی کمک کند. اما عموم داروهای سرماخوردگی باید با تجویز پزشک باشند.

از جمله این موارد می‌توان به داروهای ضد احتقان بینی اشاره کرد که باعث باریک‌تر شدن رگ‌های خونی موجود در بینی می‌شوند که در نتیجه آنها تولید مخاط بینی کاهش پیدا می‌کند و هوا راحت‌تر می‌تواند در بینی جریان داشته باشد. این داروها می‌توانند به صورت قرص، شربت و اسپری باشند که آبریزش بینی را نیز برطرف می‌کنند. همچنین داروهای ضد سرفه که مسیر محرک‌های عصبی به وجود آورنده سرفه را مسدود می‌کنند. مسکن‌ها که دردهای ناشی از سرماخوردگی مانند درد عضلات، سردرد، گلو درد، گوش درد و... را تسکین می‌بخشند.

 

بهترین روش های پیشگیری ازسرماخوردگی

از مهم‌ترین موارد برای پیشگری از سرماخوردگی تقویت سیستم ایمنی است. این امر را می‌توانید با استفاده از داروهای تقویتی و اقداماتی نظیر تغییر سبک زندگی انجام شود که در ادامه به معرفی برخی از آنها می‌پردازیم:

  1. تغذیه خوب داشته باشید. غذاهای مقوی بخورید و در رژیم غذایی خود از غذاهای پرضرر مانند فست فودها دوری کنید. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه گزینه مهمی است. همچنین مکمل‌های ویتامینی مانند اولترا ویتامین سی ویتابیوتیکس گزینه خوبی است.
  2. از نظر بدنی فعال باشید فعالیت بدنی منظم به شما کمک می‌کند احساس بهتری داشته باشید، بهتر بخوابید و اضطراب را کاهش دهید.
  3. در وزن سالم بمانید. اضافه وزن می‌تواند بر عملکرد بدن شما تأثیر بگذارد.
  4. به اندازه کافی بخوابید. خواب کافی یکی از مهره‌های کلیدی در سلامتی شما و تقویت سیستم ایمنی است.
  5. سیگار کشیدن را ترک کنید. این امر نیازی به مدرک ندارد چرا که سیگار از جهات مختلف سلامتی شما را تهدید می‌کند که یکی از این موارد تضعیف سیستم ایمنی است.
  6. از مکمل‌های تقویت سیستم ایمنی استفاده کنید. برخی از محصولات خوب در این زمینه به شرح زیر هستند:
    ایمیون ساپورت نچرال ورلد
    قرص ایمیونیس ویتابیوتیکس
    کپسول ایمیون شی تاکه ماشروم مد

 

 

 

 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

جدیدترین مقالات