بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد داروخانه آنلاین کیش کاملا محفوظ می باشد

جلوگیری از افزایش چربی دور شکم

جلوگیری از افزایش چربی دور شکم
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/06/02 0 نظر

روشهایی برای جلوگیری از افزایش چربی دور شکم وجود دارند که هرکدام می‌توانند کاربردی و راه‌گشا باشند. در این مقاله داروخانه آنلاین کیش ابتدا به پاسخ این سوال می‌پردازد که چربی دور شکمی چیست و چگونه به وجود می‌آید سپس راه‌های جلوگیری از افزایش چربی دور شکمی را مورد بررسی قرار میدهد.

چربی دور شکمی چیست؟

چربی دور شکمی که با نام انگلیسی Belly Fat  شناخته میشود یکی از مشکلاتی است که افراد دارای اضافه وزن با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. دلایل زیادی برای جمع شدن چربی در ناحیه شکمی وجود دارد که از اصلی‌ترین این دلایل می‌توان به تغذیه نامناسب، عدم تحرک کافی و داشتن استرس و اضطراب اشاره کرد. با تغییر سبک زندگی در جهت سالم و صحیح چربی دورشکم را تا حد زیادی کاهش داد.

به طور کلی چربی دور شکمی دو نوع احشایی و زیرجلدی است‌. چربی زیرجلدی دقیقا زیر پوست قرار گرفته است، حالت سست و شلی دارد و با دست می‌توان آن را لمس کرد. چربی احشایی بین اندام‌های داخل شکم مثل کبد، کلیه، معده و ... قرار گرفته است که در واقع این نوع از چربی، چربی داخل شکمی نامیده می‌شود. چربی دور شکم باعث افزایش اندازه دور کمر می شود و چاقی مرکزی را ایجاد می‌کند. برای جلوگیری از افزایش چربی دور شکم باید با دلایل هم آشنا بود. با بالا رفتن سن، هم در خانم‌ها و هم آقایان، میزان متابولیسم در بدن کاهش پیدا می‌کند که در نتیجه آن میزان کالری دریافتی بیشتر از میزان مصرفی آن خواهد بود . از طرفی اولین منطقه‌ای در بدن که تمایل به ذخیر چربی در آن جود دارد، شکم است.

از دیگر عوامل افزایش چربی شکمی، یائسگی در زنان است که با بالارفتن سن ایجاد می‌شود. علاوه بر این، چاقی و افزایش چربی دور شکم در زنان بعد از بارداری و زایمان هم وجود دارد. ژنتیک هم در بروز این عارضه میتواند دخالت داشته باشد اگرچه این مورد ارتباطی به جنسیت افراد ندارد.

 

عوارض چربی دورشکمی چیست؟

وجود چربی دور شکمی می‌تواند‌ احتمال بروز اختلالاتی در سیستم قلبی وعروقی را افزایش دهد که در نتیجه آن مشکلاتی مانند فشار خون بالا، سکته قلبی و آنفارکتوس ایجاد می‌شوند. همچنین این عارضه در بروز انواع سرطان روده بزرگ و پستان نقش دارد. و البته این چربی‌ها یکی از مورادی هستند که احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را بالا میبرند، مخصوصا اگر فرد زمینه ژنتیکی نیز داشته باشد. از دیگر عوارض چربی دور شکم، خطر ابتلا به آسم است.

 

در ادامه دلایل ایجاد چربی دور شکمی را مفصلتر توضیح میدهیم:

دلایل متفاوتی برای افزایش چربی دور شکم وجود دارند که در این بخش به توضیح و بررسی آنها می‌پردازیم.

  1. مصرف قند

اشاره کردیم رژیم غذایی نامناسب باعث افزایش چربی دورشکم می‌شود. در واقع رژیم غذایی نامناسب شامل خوردن غذاهای قندی مانند انواع شیرینی و کیک و دسرهای شیرین می‌شود، همچنین نوشیدنی‌های مضری مانند نوشابه و آب میوه‌های پر از قند. این غذاهای ناسالم علاوه بر اینکه موجب افزایش وزن فرد می‌شوند، فرآیند سوخت و ساز بدن و چربی سوزی را نیز کاهش می‌دهند.

  1. مصرف چربی

چربی‌ها از نظر ساختار شیمیایی دو نوع سیس و ترانس هستند. مصرف چربی‌های ترانس که اغلب در فست فودها و غذاهای نیمه آماده و... وجود دارد، در بدن ایجاد التهاب می‌کند و در نتیجه چاقی و چربی دور شکمی را به وجود می آورد.

  1. مصرف الکل

مصرف الکل زیاد مشکلات متعددی را برای سلامتی افراد به وجود می‌آورد که از جمله آن می‌توان به افزایش وزن مخصوصا در ناحیه شکمی افراد اشاره کرد.

  1. استرس

کورتیزول هورمونی است که در بدن برای مقابله با استرس و اضطرب آزاد می‌شود. در این حال وجود هورمون کورتیزول باعث می‌شود تا چربی‌های اضافی و کالری‌های دریافتی، بیش ازحد نیاز در کل بدن و مخصوصا نواحی دور شکم ذخیره شوند که خود عامل چاقی است. از طرفی برخی از افراد هنگام استرس، به پرخوری عصبی روی می‌آورند.

  1. الگوی خواب نامناسب

نداشتن خواب مناسب و کافی هم از دیگر عوامی است که باعث ایجاد چاقی دور شکم می‌شود چون نداشتن خواب کافی ممکن است باعث بروز رفتارهای عصبی و ایجاد استرس گردد که خود این عوامل هم باعث می‌شوند فرد به پرخوری عصبی روی آورد.

  1. عوامل ژنتیکی

در آخر باید اشاره کرد که ژن‌های به ارث رسیده در افراد و ژنتیک هم می‌تواند در ایجاد چاقی دور شکمی نقش داشته باشد.

 

 

جلوگیری از افزایش چربی دور شکم

  • با توجه به عوامل ذکر شده در بخش قبلی، می‌توان حدس زد که بخش مهمی از روشهای جلوگیری از افزایش چربی دور شکم، توجه به تغذیه و رژیم غذایی اصولی است.
  • در رژیم غذایی خود پروتئین‌هایی مانند گوشت، مرغ و ماهی، سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم بروکلی و کلم، میوه‌هایی مانند سیب و گلابی، کربوهیدراتی مانند برنج قهوه‌ای، جوی دوسر را داشته باشید.
  • در مصرف روغن‌ها دقت کنید و از مصرف چربی‌های ترانس بپرهیزید. توصیه می‌شود برای مصرف چربی از روغن زیتون، روغن ماهی و کره واقعی استفاده کنید. نکته جالبی که می‌شود به آن اشاره کرد این است که عموم مردم بر این باورند مصرف هر نوع چربی باعث ایجاد چاقی دور شکمی میشود اما باید گفت با مصرف چربی‌های مفید مثل روغن ماهی میتوان از بروز چاقی جلوگیری کرد چون این چربی‌ها به راحتی در بدن ذخیره نمی‌شوند.
  • اگر در کنار تغذیه سالم هفته‌ای 5 روز ورزش منظم داشته باشید، احتمال بروز چاقی را کاهش می‌دهید. داشتن یک روتین ورزشی هفتگی و تقویت عضلات و ماهیچه‌ها، قطعا در کاهش چربی‌های بدن نقش دارند.
  • تحمل گرسنگی طولانی مدت و رژیم‌های غذایی سنگین باعث می‌شوند تا بدن برای تامین انرژی عضلات را بسوزاند که در نتیجه آن نسبت عضله به چربی در بدن کاهش پیدا می‌کند و تاثیر عکسی خواهد داشت.
  • بدن از پروتیئن‌ها انرژی بیشتری دریافت می‌کند تا کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها، پس رژیم‌های غذایی حاوی پروتیین بالا می‌توانند در ازبین بردن چربی‌های دورشکمی نقش داشته باشند.
  • به اندازه خوابیدن خیلی مهم است چون هم کم خوابی و هم خواب زیاد در ایجاد چاقی دور شکمی می‌توانند نقش داشته باشند. پس شب‌ها یک روتین منظم برای خوابیدن داشته باشید.
  • این روزها تبلیغات زیادی در رسانه‌های مختلف برای از بین بردن چاقی‌های دورشکمی به وسیله جراحی‌های شکمی و لاغری‌های موضعی صورت می‌گیرد. این روش‌ها تهاجمی هستند و عارضه‌های زیادی را می‌توانند به همراه داشته باشند و حتما باید در مشورت با پزشک متخصص و توسط آنها انجام شوند.

 

 

 

 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

جدیدترین مقالات