بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد داروخانه آنلاین کیش کاملا محفوظ می باشد

فواید مکمل کرومیوم

فواید مکمل کرومیوم
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/08/06 0 نظر

 

با آگاهی از فواید مکمل کرومیوم می‌توانید یک قدم به سلامتی عمومی بدن نزدیک‌تر شوید. کرومیوم یک عنصر نادر مینرال است که برای بدن مفید و ضروری است و از آنجایی که در منابع غذایی مصرفی به مقدار کمی یافت می‌شود و جذب آن در بدن هم بسیار کم است پیشنهاد شده است به شکل مکمل‌های غذایی مخصوصا برای افرادی که دچار کمبود این ماده هستند مصرف شود.

اما نقش مکمل کرومیوم چیست؟

  1. مکمل کرومیوم باعث ارتقای عملکرد سیستم متابولیسمی بدن می‌شود.
  2. با بهبود کارکرد انسولین میزان قندخون در افراد دیابتی را کنترل می‌کند.
  3. همچنین این ماده با افزایش سوخت و‌ساز چربی‌های بدن، میزان انواع چربی‌های موجود در بدن را به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد.
  4. استفاده از این مکمل به افراد دیابتی و افراد دارای بیماری‌های قلبی توصیه می‌شود.

 

فواید مکمل کرومیوم چیست؟

کرومیوم یک فلز است که بدن افراد به مقدار بسیار کمی از آن نیاز دارد. از جمله مواد غذایی که به عنوان منبع کرومیوم می‌شود می‌توان به کلم بروکلی، جگر، غلات کامل یا سبوس، سیب زمینی، غذاهای دریایی و گوشت اشاره کرد.

مطالعات و پژوهش‌هایی در حال انجام است که ثابت می‌کند کرومیوم می‌تواند سطح قند خون را کنترل کند، وزن بدن را کاهش دهد و همچنین باعث تقویت و افزایش حجم عضلات گردد. البته باید دقت کرد که مصرف کرومیوم به عنوان یک مکمل غذایی باید با احتیاط و زیر نظر پزشک صورت بگیرد. میزان کرومیوم توصیه شده و مجاز برای افراد بالای 9 سال در زنان 21 تا 25 میکروگرم و در مردان 25 تا 35 میکروگرم است. اما چه فوایدی دارد؟ داروخانه آنلاین کیش مزایای آنها را به طور کامل شرح می‌دهد.

 

  1. تاثیر کرومیوم در کنترل قند خون:

مکمل غذایی کرومیوم این توانایی را دارد تا سطح قند خون را در بسیاری از افراد کنترل کند. نتایج منتشرشده از پژوهش‌ها بیان می‌کند که کرومیوم در نرمال نگه داشتن قندخون نقش دارد و نیاز بیماران دارای عدم تحمل گلوکز به انسولین را کم می‌کند و در حالت کلی مقاومت بدن به انسولین را کاهش می‌دهد. به نظر می‌رسد مصرف همزمان کروم با غذاهای سرشار از کربوهیدرات می‌تواند به کاهش سطح گلوکز ناشی از مصرف این غذاها کمک کند.

  1. تاثیر کرومیوم بر سطح کلسترول:

کرومیوم متابولیسم چربی‌ها را بالا می‌برد و باعث کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و LDL  در بدن می‌شود‌. به همین دلیل است که به افراد دچار بیماری‌های قلبی عروقی مصرف این مکمل توصیه می‌شود. یکی از دلایل بیماری‌های قلبی عروقی مقدار بالای چربی‌های خون است، این چربی‌ها باعث انسداد عروق، بالا رفتن فشار خون و کاهش قدرت پمپاژ و کارایی قلب می‌شوند. حال کرومیوم با بالا بردن سوخت وساز چربی‌ها از این امر جلوگیری می‌کند.

  1. نقش کرومیوم در افزایش توده عضلانی:

کرومیوم پیکولینات یکی از مکمل‌های شناخته شده کرومیوم است که ورزشکاران از آن برای افزایش حجم عضلات و کاهش چربی و تنومند ساختن بدن استفاده می‌کنند. همچنین این مکمل در ارتقای انرژی و بهبود عملکرد بدن هم نقش دارد. کرومیوم پیکولینات با کاهش توده چربی در بدن، علاوه بر اینکه نسبت توده عضلانی به توده چربی را افزایش می‌دهد باعث کاهش وزن هم می‌شود. در واقع این مکمل باعث افزایش توده بدون چربی یا همان عضلات در بدن می‌شود.

  1. تاثیر کرومیوم بر مقاومت انسولین:

اگر کرومیوم به اندازه کافی در بدن موجود نباشد خطر ابتلا به دیابت فرد را تهدید می‌کند. در واقع کرومیوم مقاومت انسولین در بدن را کاهش می‌دهد. وقتی غذای حاوی کربوهیدرات می‌خوریم میزان قندخون افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن انسولین خون هم بالا می‌رود. کرومیوم جز عناصری است که عملکرد انسولین را تشدید و در واقع به بی نقص عملکردن این هورمون کمک می‌کند.

  1. تاثیرکرومیوم در کاهش و کنترل اشتها:

قندها و نشاسته‌ها منبع سرشار از کربوهیدرات هستند. امکان دارد برخی افراد در خوردن این مواد زیاده روی کرده و حالت اعتیاد به آنها را پیدا کنند. بر طبق یافته‌ها مصرف 600 میکروگرم کرومیوم پیکولینات به مدت 8 هفته، میل و اعتیاد به خوردن کربوهیدرات را کاهش می‌دهد. در نتیجه می‌توان ادعا داشت مصرف مکمل غذایی کرومیوم در کاهش میزان قند خون و کاهش تمایل به غذاهای غنی از کریوهیدرات نقش داشته باشد.

 

تداخلات دارویی مکمل کرومیوم:

با توجه به فواید مکمل کرومیوم افراد زیادی می‌توانند از مزایای آن بهره ببرند اما همواره باید در نظر داشت که این محصول نیز تداخل‌های دارویی دارد که برخی از آنها به شرح زیر است. همچنین اگر شرایط پزشکی خاصی دارید حتما باید با پزشک معالج خود برای مصرف این مکمل مشورت کنید.

  • کرومیوم پیکولینات با داروهای تیروئیدی تداخل داشته و بهتر است این دارو به فاصله 3 الی 4 ساعت از یکدیگر مصرف شوند.
  • مکمل کرومیوم می‌تواند با داروهای آنتی اسید، کورتیکواستروئیدها، مسدود کننده‌های H2 ، بازدارنده های پمپ پروتون، مسدود کننده های بتا، انسولین، نیکوتینیک اسید، داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی و بازدارنده های پروستاگلاندین تداخل داشته باشد.
  • اگر هریک از این داروهای ذکرشده را مصرف میکنید و در نظر دارید از مکمل غذایی کرومیوم هم همزمان استفاده کنید باید حتما با مشورت پزشک این امر صورت گیرد. همچنین مکمل کرومیوم در طول دوران بارداری و شیردهی منع مصرف دارد و برای کودکان هم غیرقابل استفاده است.
  • مصرف مکمل کرومیوم در دوزهای خیلی بالا می‌تواند عوارضی مانند آسیب معده، کاهش سطح قند خون و مشکلات کلیوی و ‌کبدی را به همراه داشته باشد. در تیجه نباید از دوز تجویز شده بیشتر مصرف کنید.

 

خرید مکمل کرومیوم

پس از توضیح فواید مکمل کرومیوم، در آخر باید به این نکته اشاره کرد که مکمل‌ها نمی‌توانند به تنهایی به عنوان یک وعده کامل و مغذی مصرف شوند بلکه در کنار یکدیگر بخشی از رژیم غذایی فرد را تشکیل می‌دهند و برخی از مواد مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند. در ادامه به معرفی دو مکمل مفید در این زمینه می‌پردازیم:

  • کروم 200 آپوویتال: 30 عدد قرص کروم 200 آپوویتال یا Apovital Chrom 200 که یک مکمل غذایی برای افراد مبتلا به دیابت است و به کنترل قند خون کمک می‌کند. این محصول برای کاهش وزن هم مناسب است.
  • قرص اولترا کروم ویتابیوتیکس: قرص اولترا کروم ویتابیوتیکس یا Vitabiotics Ultra Chromium حاوی 60 عدد قرص برای تامین کروم مورد نیاز بدن است که به کاهش اشتها و تجزیه چربی‌ها و کنترل قند خون کمک می‌کند.

 

 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

جدیدترین مقالات