بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد داروخانه آنلاین کیش کاملا محفوظ می باشد

درمان خانگی درد قاعدگی

درمان خانگی درد قاعدگی
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/04/12 0 نظر

درد قاعدگی از جمله معضلاتی است که زنان زیادی هر ماه آن را تجربه می‌کنند و در بسیاری از زنان شایع است. به بیان دیگر دردهای پریود، اکثر زنان را در مقطعی از زندگی آنها تحت تاثیر قرار می‌دهد1 این درد معمولاً به صورت گرفتگی عضلات دردناک در محدوده شکم احساس می‌شود که می‌تواند تا ران ها و کمر گسترش یابد. درد می‌تواند گاهی اوقات مانند اسپاسم شدید باشید و یا مانند یک درد مبهم اما دائمی ادامه پیدا کند.

لازم به ذکر است که علائم همواره یکسان نیستند. یعنی درد می‌تواند از یک دوره به پریود دیگر متفاوت باشد. برخی از قاعدگی‌ها ممکن است باعث درد کم یا بدون درد شوند، در حالی که برخی دیگر باعث درد شدید می‌شوند. این دردها به دلیل انقباضات رحمی ایجاد می‌شوند. البته گاهی ممکن است به دلیل اختلال یا عفونت در اندام‌های تناسلی زنانه، دردهای شدیدتری حس شود.

 

دلایل درد قاعدگی چیست؟

عموما این دردها به دلایل همان سیکل قاعدگی طبیعی هستند و معمولاً یک بیماری دلیل آنها نیست. با این که دردهای طبیعی شایع‌تر از دردهای غیر طبیعی و حاصل بیماری هستند، حال ممکن است گاه از علائم بیماری‌های مختلفی باشند که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

این بیماری‌های زمینه‌ای که در در زنان بین 30 تا 45 سال شایع‌تر هستند عبارتند از:

  • فیبروم ها: تومورهای غیر سرطانی هستند که می‌توانند در رحم یا اطراف آن رشد کنند و باعث پریودهای دردناک شوند.
  • آندومتریوز: این اختلالی است که در آن سلول‌هایی که معمولاً روی رحم قرار دارند در سایر قسمت‌های تولید مثل مانند تخمدان‌ها و لوله فالوپ رشد می‌کنند و باعث پریودهای دردناک می‌شوند.
  • آدنومیوز: اختلالی است که در آن بافت‌هایی که به طور معمول روی رحم قرار دارند در دیواره عضلانی رحم شروع به رشد می‌کنند و باعث دردناک‌تر شدن قاعدگی می‌شوند.
  • بیماری التهابی لگن: تمام قسمت‌های اندام‌های تناسلی زنان (رحم، لوله‌های فالوپ و تخمدان‌ها) عفونی می‌شوند و باعث التهاب شدید و پریودهای دردناک می‌شوند.

 

درمان درد پریود

اکثر زنان در طول دوره قاعدگی خود کمی درد را تجربه می‌کنند. این علائم که به آنها PMS گفته می‌شود و سندروم پیش از قاعدگی است، به صورت دردی مانند اسپاسم عضلانی در بخش شکم نمود پیدا می‌کند. این در که می‌تواند به ران‌ها و حتی کمر هم سرایت کند، برای برخی از زنان، می‌تواند بسیار شدید باشد. همچنین افرادی درد قاعدگی را همراه با علائم دیگری مانند تهوع، اسهال، استفراغ، سرگیجه و سردرد تجربه می‌کنند. در ادامه داروخانه آنلاین کیش به معرفی برخی از روش‌های درمان خانگی برای دردهای پریود می‌پردازد.

  1. محدوده را گرم کنید

این یکی از معمول‌ترین روش‌ها برای کاهش درد است. شما برای تسکین دردهای پریود می‌توانید یک پد گرم کننده یا یک بطری آب گرم (پیچیده شده در حوله) روی شکم خود قرار دهید. گرما می‌تواند به شل شدن عضلات شکم و کاهش تنش عضلانی کمک کند. همچنین این گرما باعث بهبود گردش خون می‌شود و احتقان و تورم را کاهش می‌دهد. مجموع این اتفاقات به تسکین درد ناشی از اسپاسم عضلانی و فشردگی عصب در طول قاعدگی کمک می‌کنند. البته از تشک برقی و یا کیسه آب گرم هم می‌توانید استفاده کنید.

  1. ورزش کنید

ممکن است ورزش در زمان‌هایی که درد دارید، دشوار به نظر برسد، اما می‌تواند به تسکین درد کمک کند. در مجموع ورزش‌های سبکی مانند پیاده روی یا دوچرخه سواری یک راه خوب برای کاهش درد قاعدگی هستند و به کاهش دردهای پریود کمک می‌کنند. این تسکین به این علت رخ می‌دهد که ورزش با افزایش تولید مواد شیمیایی در بدن، حس درد را مسدود می‌کند و به تسکین درد کمک می‌کند.

  1. دوش گرم بگیرید

در باورهای قدیمی، برخی اعتقاد داشتند که حمام رفتن در دوره پریود باعث افزایش درد و یا عفونت می‌شود. اما بر خلاف این باورهای خرافی، شما می‌توانید با یک حمام آب گرم حس بهتری پیدا کنید. چرا که گرما به تسکین درد و تسکین عضلات کمک می‌کند. گرما همچنین می‌تواند جریان خون لگنی را افزایش دهد تا احتباس موضعی خون و مایعات بدن را از بین ببرد و تورم را کاهش دهد و در نتیجه باعث کاهش درد شود. پس گرمای حاصل از حمام یا دوش آب گرم می‌تواند به آرامش و کاهش دردهای پریود کمک کند.

  1. ماساژ بدهید

یکی از راه‌های خوب ماساژ ملایم است، شما می‌توانید یک ماساژ سبک روی شکم خود را امتحان کنید. برای این کار کافی است تا حرکات دایره‌وار روی شکم خود به صورت آرام و ملایم انجام دید. این اقدام برای زمانی که دچار درد هستید اما وسیله‌ای مانند کیسه آب گرم در دسترس ندارید، مناسب است.

  1. دخانیات را کنار بگذارید

هرچند که هزاران دلیل برای ترک سیگار وجود دارد، اما یک دلیل بیشتر هم امروز به شما می‌دهیم: با ترک یا قطع سیگار می‌توانید به کاهش درد پریود خود کمک کنید. در واقع سیگار کشیدن با کاهش اکسیژن رسانی به ناحیه لگن باعث افزایش دردهای پریود می‌شود.

  1. تغذیه سالم

ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی شما می‌تواند قدم مهمی برای بهبود و تسکین دردهای قاعدگی باشد. هر چند این تغییرات در بلند مدت تاثیر خود را نشان می‌دهند.

  • غذاهای پر فیبر و سالاد و سبزیجات فراوان بخورید
  • از مکمل‌های ویتامین E در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید
  • هنگام خوردن گوشت قرمز، مطمئن شوید که بدون چربی است. همچنین، می‌توانید سعی کنید بیشتر مرغ و ماهی مصرف کنید.
  • مصرف غذاهای شیرین مانند کیک، شکلات و بیسکویت را کاهش دهید. می‌توانید مصرف نوشیدنی‌های شیرین خود را با جایگزینی آنها با آب میوه های خالص یا آب معدنی کاهش دهید.
  • مقدار نمک مصرفی را کاهش دهید زیرا می‌تواند به جلوگیری از احتباس آب کمک کند.

 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

جدیدترین مقالات