بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد داروخانه آنلاین کیش کاملا محفوظ می باشد

چگونه از آرتروز جلوگیری کنیم؟

چگونه از آرتروز جلوگیری کنیم؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/03/19 0 نظر

اگر مادربزرگ یا پدربزرگ و یا یکی از والدین درگیر درد آرتروز هستید و شما نگران هستید که به دلیل عوامل ژنتیکی، خودتان نیز دچار آن شوید، خبر خوب این است که فقط ژنتیک نیست که بر شانس ابتلا به آرتریت تأثیر می‌گذارد، سبک زندگی شما نیز در این بیماری نقش دارد. این بدان معناست که امروز می‌توانید با ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی، شانس ابتلا به این بیماری ناتوان کننده را کاهش دهید. در ادامه داروخانه آنلاین کیش به برسی این امر می‌پردازد.

تغییرات بزرگ و کوچکی در سبک زندگی هستند که می‌توانند به کاهش شانس ابتلا به آرتریت کمک کنند، که البته این تغییرات در مجموع باعث می‌شوند شما سبک زندگی سالم‌تر و سلامت عمومی بهتری داشته باشید. این بیماری بیشتر در زنان شایع است و تحقیقات نشان داده‌اند که ژن‌ها باعث می‌شوند برخی افراد بیشتر به آن مبتلا شوند. با این حال، فرد می‌تواند تغییرات معمولی ایجاد کند که می تواند از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند یا آن را آرام کند که این تغییرات عبارتند از انتخاب سبک زندگی سالم‌تر، ورزش و مدیریت رژیم غذایی.

 

آرتروز چیست؟

برای بررسی پاسخ سوال چگونه از آرتروز جلوگیری کنیم، بهتر است اول دقیق‌تر با این بیماری آشنا شویم. آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است که زندگی میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که غضروف محافظ انتهای استخوان‌ها به مرور زمان از بین برود. اگرچه می‌تواند به هر مفصلی آسیب برساند، اما این اختلال بیشتر مفاصل دست، زانو، لگن و ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

علائم آرتروز چیست؟

آرتروز اغلب دارای علائمی است که به کندی ایجاد می‌شوند و با گذشت زمان شدت پیدا می‌کنند. در صورتی که این علائم را زودتر شناسایی کنید، درمان آنها نیز ساده‌تر خواهد بود. علائم و نشانه‌های آرتروز عبارتند از:

  • درد مفاصل آسیب دیده که در حین یا بعد از حرکت حس می‌شود.
  • گرفتگی مفاصل. یعنی قفل کردن مفصل که ممکن است در هنگام بیدار شدن از خواب یا پس از غیرفعال بودن بیشتر حس شود.
  • از دست دادن انعطاف پذیری، که در این صورت ممکن است نتوانید مفصل خود را در دامنه کامل حرکت آن حرکت دهید.
  • احساس وصل شدن برق که ممکن است هنگام استفاده از مفصل یک درد ناگهانی را حس کنید و همراه آن صدای ترکیدن یا ترق ترق را بشنوید.
  • تورم که این مورد ممکن است ناشی از التهاب بافت نرم اطراف مفصل باشد.

 

چه چیزی باعث آرتروز می شود؟

برای اینکه بدانیم چگونه از آرتروز جلوگیری کنیم، باید با عوامل ایجاد کننده آن نیز آشنا باشیم. آرتروز اولیه ناشی از تجزیه غضروف است غضروف ماده لاستیکی است که اصطکاک مفاصل شما را کاهش می‌دهد. این می‌تواند در هر مفصلی اتفاق بیفتد. این عارضه معمولا در افراد مسن شایع‌تر است. چرا که استفاده مکرر از مفاصل به غضروف آسیب می‌رساند و منجر به درد و تورم می‌شود. آب در غضروف جمع می‌شود و پروتئین‌های آن تجزیه می شوند. ممکن است شروع به پوسته پوسته شدن یا پارگی های ریز کند. در موارد شدید، می‌توانید تمام غضروف‌های بین استخوان‌های یک مفصل را از دست بدهید به طوری که به هم ساییده شوند و استفاده از مفصل را سخت‌تر و دردناک‌تر می‌کند.

یک بیمار مزمن که گاهی اوقات در چندین عضو یک خانواده اتفاق می‌افتد، که نشان می‌دهد تغییر ژنی از والدین به فرزندان منتقل شده است. هرچند همانطور که ذکر شد، در مواردی مرتبط با سبک زندگی است و یا ممکن است موجب تشدید آن شود. پس ریسک فاکتورهای این بیماری را می‌توان در موارد زیر پیدا کرد:

وزن زیاد، زن بودن، سابقه خانوادگی و ژنتیکی، سن، بیماری‌های خاص، استفاده از داروهای خاص و آسیب به مفاصل.

 

چگونه از آرتروز جلوگیری کنیم؟

عواملی هستند که می‌توانند از این بیماری جلوگیری کنند، و یا روند بیماری را کندتر کنند، در ادامه داروخانه آنلاین کیش به توضیح آنها می‌پردازد.

  1. تحرک داشته باشید

اگر می‌خواهید بدانید که چگونه از آرتروز جلوگیری کنیم، باید بگوییم که یکی از مهم‌ترین عوامل داشتن تحرک روزانه است. ورزش با کاهش وزن اضافی و کاهش احتمال ابتلا به دیابت به پیشگیری از آرتروز کمک می‌کند. به علاوه، حرکت در مفصل باعث آزاد شدن مایع سینوویال می‌شود که غضروف را روان و تغذیه می‌کند. پس حداقل برای 150 دقیقه ورزش متوسط در هفته برنامه‌ریزی کنید.

  1. در وزن نرمال باشید

اضافه وزن یعنی شما همواره مقداری چربی‌های اضافی را با خود حمل می‌کنید که این موضوع به مفاصل شما فشار وارد می‌کند و می‌تواند غضروف نرم انتهای استخوان‌های شما را راحت تر از بین ببرد. این امر در طول زمان خود را نشان می‌دهد، اما تنها چند کیلوگرم کاهش وزن هم می‌تواند مفید باشد. همچنین چربی اضافی روی بدن شما ممکن است مواد شیمیایی آزاد کند که می‌تواند مفاصل را ملتهب کند، که خود یکی دیگر از دلایلی است که می‌تواند منجر به آرتروز شود.

  1. بدن خود را در وضعیت مناسب قرار دهید

تذکر «قوز نکن» برای بسیاری از ما آشنا است. در واقع نشستن و داشتن فرم نامناسب بدنی، از جمله نشستن و راه رفتن بد، نه تنها باعث تغییر حالت بدن می‌شود، بلکه همچنین می‌تواند باعث بیماری‌های مفصل و استخوان شود. در نتیجه به حفظ وضعیت بدنی خوب در همه زمان‌ها و جلوگیری از ماندن در همان وضعیت برای مدت طولانی توجه کنید. اگر پشت میز کار می‌کنید، مطمئن شوید که صندلی شما در ارتفاع مناسبی قرار دارد و در بازه‌هایی منظم از پشت میز بلند شوید و کمی راه بروید.

  1. ماهی بخورید

ماهی سالمون، ماهی تن، شاه ماهی و... را در نظر بگیرید. این نوع ماهی‌ها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به کاهش التهابی که می‌تواند برای مفاصل شما سخت باشد کمک می‌کنند. پس این غذاهای پر خاصیت را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

 

به موقع به دکتر مراجعه کنید

حال می‌دانیم چطور از چگونه از آرتروز جلوگیری کنیم، اما همواره باید به صدای بدن خود گوشی کنید. درد یکی از نشانه‌های وجود مشکل در بدن است. پس اگر حرکت یا فعالیت خاصی باعث درد شدید مفاصل شد، متوقف شوید! به همین ترتیب، اگر یک ساعت یا بیشتر بعد از ورزش همچنان درد دارید، بهتر است برای اطمینان با پزشک خود صحبت کنید. در چنین مواردی در صورتی که در مراحل اولیه باشید و یا مریضی شما رو به پیشرفت باشد، می‌توانید از مکمل های مفاصل و استخوان استفاده کنید که از التهاب کم می‌کنند، به بازسازی غضروف کمک می‌کنند و روند بیماری را کندتر می‌کنند.

 

 

 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

جدیدترین مقالات